Приготвяне: Сварявате пилето (в тенджерата под налягане става бързо). В по-дълбок съд слагате олио, към него добавяте 5-6 супени лъжици брашно. От количеството на брашното зависи, колко каша ще направите. Леко запържвате брашното, като го бъркате докато се получи гладка смес. Добавяте и малко червен пипер - за цвят. Добавете от бульона, в който е вряло пилето. Сипвайте по 1-2 черпака и бъркайте непрекъснато на слаб котлон, така докато получите желаната гъстота. Отделете бялото месо на пилето, нарежете го на ситно и го счукайте в хаванчето с малко сол. Сложете месото към кашата, посолете ако е необходимо. Оставете да поври малко. Не трябва да мирише на сурово брашно. Като стане готова кашата сипете я в дълбоки чинии, а отгоре сложете парче месо - кълчица, крилце или др.
И един съвет от мен. Внимавайте с първата хапка. Парен каша духа.
Подкрепете ни в BGtop. Там ще намерите още рецепти.
5 коментара:
avtor molodec!
Отличный пост.
КЪМ ВСИЧКО ТОВА ОПИСАНОТО ПО ГОРЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕТО НА ПИЛЕШКАТА КАША, АЗ СЛАГАМ И НЯКОЛКО СКИЛИДКИ ЧЕСЪН.
Спасибо за пост. Чего-нить еще бы о похожем было почитать. :)
Отличная статяь,, мне нравитвя, достойно.
Публикуване на коментар