Кулинарна търсачка






четвъртък, 14 октомври 2010 г.

Пилешка каша

Продукти: 1 пиле, брашно, олио, червен пипер, сол, черен пипер по избор

Приготвяне: Сварявате пилето (в тенджерата под налягане става бързо). В по-дълбок съд слагате олио, към него добавяте 5-6 супени лъжици брашно. От количеството на брашното зависи, колко каша ще направите. Леко запържвате брашното, като го бъркате докато се получи гладка смес. Добавяте и малко червен пипер - за цвят. Добавете от бульона, в който е вряло пилето. Сипвайте по 1-2 черпака и бъркайте непрекъснато на слаб котлон, така докато получите желаната гъстота. Отделете бялото месо на пилето, нарежете го на ситно и го счукайте в хаванчето с малко сол. Сложете месото към кашата, посолете ако е необходимо. Оставете да поври малко. Не трябва да мирише на сурово брашно. Като стане готова кашата сипете я в дълбоки чинии, а отгоре сложете парче месо - кълчица, крилце или др.
И един съвет от мен. Внимавайте с първата хапка. Парен каша духа.

Подкрепете ни в BGtop. Там ще намерите още рецепти.

5 коментара:

Анонимен каза...

avtor molodec!

Анонимен каза...

Отличный пост.

Анонимен каза...

КЪМ ВСИЧКО ТОВА ОПИСАНОТО ПО ГОРЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕТО НА ПИЛЕШКАТА КАША, АЗ СЛАГАМ И НЯКОЛКО СКИЛИДКИ ЧЕСЪН.

Анонимен каза...

Спасибо за пост. Чего-нить еще бы о похожем было почитать. :)

Анонимен каза...

Отличная статяь,, мне нравитвя, достойно.











Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в