Кулинарна търсачка

сряда, 29 юни 2011 г.

торта ШАРЛОТА

Продукти:
1 л пр. мляко
1½ ч.ч.захар
3 суп. лъжици желатин
7 яйца 2 суп.лъж. брашно
3 суп.лъж. какао
2 ч.ч. млени орехи
есенция - ром, коняк, шоколад или др. по избор
 
Приготвяне: Слага се млякото със захарта да ври на водна баня , като се разтопи захарта се слага желатина (предварително накиснат в ½ ч.ч.вода). Сместа ври около 5-6 мин. Прибавят се жълтъците добре разбити с 2 лъж. брашно с 1 каф.ч. вода. Сместа ври още около 10 мин. Смъква се от огъня и се оставя да изстине. През това време белтъците се разбиват като за целувки. Като изстине млечната смес към нея се прибавят белтъците и се разбърква добре с миксер. Разделяме на 3 равни части:

І част - се слага конячната есенция;
ІІ част - прибавяме 3 лъж. какао и шоколадовата есенция;
ІІІчаст - прибавяме орехите и ромовата есенция;

Първата смес сипваме във форма леко намаслена с олио, оставя се в хладилника да се по втвърди около 10-15 мин. Втората смес се изсипва върху първата и пак се слага в хладилника за 10-15 мин. След което сипваме третата смес и оставяме за 1 час  (може и повече от час). Разклаща се за да се отлепи и се обръща на поднос. Съхранява се на студено.

Супер тортичка, ако и Вие мислите така подкрепете ни в BGtop в във facebook.

Няма коментари:

Най-новото от kulinarni-recepti.com

Рецепти от www.kitchenbg.com


Подкрепете ни в