Кулинарна търсачка

неделя, 11 април 2010 г.

Крем супа с грах

Продукти: 500 гр. зелен грах (замразен или консерва), 1 пакетче масло, 1 яйце, 1 чаена чаша прясно мляко, 2 суп. лъжици брашно, 1 глава лук, 1-2 моркова, сол на вкус

Приготвяне: Морковите и лукът се нарязват на ситно и се задушават с част от маслото, след което се заливат се с гореща вода. Прибавя се и грахът. Зеленчуците се варят до омекване. Пасират се. Приготвя се рядък бешемелов сос с част от маслото, брашното и млякото и се прибавя към зеленчуците, като се бъка непрекъснато. ако е необходимо се разрежда с гореща вода. Оставя се да кипне. Най-накрая се прави застройка с разбитото яйце. Прибавя се и парченца масло. Супата се сервира с парченца препечен хляб (крутони).
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net

Няма коментари:

Най-новото от kulinarni-recepti.com

Рецепти от www.kitchenbg.com


Подкрепете ни в